Medisin - Case Studies

Το διαγνωστικό κέντρο βελακούληκαραγλάνη εξειδικεύεται από το 2007 στις απεικονίσεις μαστού. Λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων εξετάσεων, η δημιουργία ενός πλήρους και πολυετούς αρχείου εξετάσεων ήταν βασική προτεραιότητα για τους ακτινοδιαγνωστές του κέντρου…

Περισσότερα

Το κέντρο ανέθεσε στην Medisin την μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης RIS/PACS, με στόχο την δημιουργία πλήρους ιατρικού φακέλου που θα περιελάμβανε δημογραφικά στοιχεία, ιστορικό, αρχείο εξετάσεων, αρχείο PACS 10ετίας. Επιπλέον το σύστημα θα διαχειριζόταν το πρόγραμμα εξετάσεων και την εκτέλεσή του από το κλείσιμο ραντεβού μέχρι την έκδοση πορίσματος.

Το σύστημα που παραδόθηκε περιλαμβάνει 3 σταθμούς εργασίας (ακτινοδιαγνωστές, γραμματεία), ένα server RIS/PACS στον οποίο αποθηκεύονται τα δεδομένα και το αρχείο εικόνων PACS, ενώ έχουν διασυνδεθεί ο Ψηφιακός Μαστογράφος GE Essential και ο υπερηχοτομογράφος Siemens S2000. Μεταξύ άλλων επιτρέπει τον προγραμματισμό εξετάσεων και την αποστολή τους στα modalities μέσω DICOM Worklist χωρίς να χρειάζεται επανεισαγωγή τους σε αυτά. Έτσι εξασφαλίζεται η ορθή διατήρηση του αρχείου PACS που ήταν και βασικό απαιτούμενο του έργου.

«Το βασικό πλεονέκτημα που μας δίνει το σύστημα RIS/PACS, είναι η άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες του εξεταζόμενου. Mε απλό τρόπο μπορούμε να συγκρίνουμε προηγούμενες εξετάσεις, να δούμε το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό, δημογραφικά στοιχεία, κλπ. Αυτό μας επιτρέπει όχι μόνο να παρέχουμε ποιοτικές διαγνωστικές υπηρεσίες αλλά και προσωπική εξυπηρέτηση σε κάθε πελάτισσά μας…» δήλωσε η κα. Νίκη Καραγλάνη, επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου.

 

 

Το Ψηφιακό Διαγνωστικό Κέντρο Μεσσήνης  ξεκίνησε την λειτουργία του το 2011 παρέχοντας μία ευρεία γκάμα εξετάσεων που περιλαμβάνουν αξονικές τομογραφίες, υπερήχους, κλασσικό ακτινολογικό, μαστογραφίες, ΜΟΠ και ορθοπαντογράφο. Λόγω του μεγάλου όγκου εξετάσεων, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες αιχμής, οι υπεύθυνοι  του κέντρου έθεσαν σαν άμεση προτεραιότητα τη μείωση του χρόνου εκτέλεσης των εξετάσεων και  του κόστους μέσω τεχνολογίας filmless...

Περισσότερα
Η Medisin ανέλαβε τον σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης RIS/PACS προκειμένου να αυτοματοποιήσει τη ροή διαδικασιών των εξετάσεων (study workflow) με σκοπό να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσής τους. Το σύστημα που παραδόθηκε περιλαμβάνει ένα διαγνωστικό σταθμό εργασίας RIS/PACS, 3 σταθμούς RIS (Τεχνολόγοι, Γραμματεία), έναν κεντρικό RIS/PACS Server καθώς και DICOM Print Server για εκτύπωση εξετάσεων σε χαρτί. Στο σύστημα διασυνδέθηκαν τα εξής modalities: Siemens Somatom CT, Agfa35 CR, GE Logic7 US, GE Lunar OT. Για την παραγωγή CDs εξετάσεων, εγκαταστάθηκε σταθμός DICOM της εταιρίας Synedra.

«Με το ολοκληρωμένο σύστημα RIS/PACS της Medisin καταφέραμε και μειώσαμε έως και 30% τον χρόνο εξέτασης, από την άφιξη του ασθενούς μέχρι και την έκδοση του πορίσματος, αφού πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς να μεσολαβούν χαρτιά και χρονοβόρες διαδικασίες. Επιπλέον μειώσαμε το κόστος μας από την εξοικονόμηση film κατά 45%. Η Medisin αποδείχθηκε πολύτιμος συνεργάτης γιατί χειρίστηκε το project συνολικά και είχε την τεχνογνωσία να δώσει λύσεις σε όλες τις απαιτήσεις μας...» δήλωσε ο κος Νίκος Γεωργόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου.

 

Σκοπός του Κέντρου Διάγνωσης Παθήσεων Μαστού & Οστεοπόρωσης του ακτινοδιαγνωστή μαστού κου Σπύρου Λαζάρου, είναι η διαφύλαξη της υγείας μέσω της έγκαιρης και αξιόπιστης διάγνωσης, με την χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας...

Περισσότερα
Παρά το γεγονός ότι το κέντρο διέθετε ήδη πληροφοριακά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών του, ο κος Λαζάρου διέκρινε τα επιπλέον οφέλη μιας ολοκληρωμένης λύσης RIS/PACS.

Έτσι εμπιστεύτηκε στην Medisin το σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας λύσης βάσει της  οποίας όλες οι διαδικασίες του κέντρου ενσωματώνονται σε ένα σύστημα με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος εκτέλεσής τους και να αποκλείονται λάθη.  Επίσης ο φάκελλος ασθενούς περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις πληροφορίες, ενώ υπάρχει διασύνδεση με όλα τα modalities για την αυτοματοποιημένη αμφίδρομη επικοινωνία τους με το σύστημα.

Στο σύστημα διασυνδέθηκαν:

 •  Ψηφιακός Μαστογράφoς με τεχνική ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗΣ της HOLOGIC DIMENSIONS
 •  Τρισδιάστατος Αυτόματος Ογκομετρικός υπέρηχος ABVS2000 της SIEMENS με ελαστογραφία strain και εγκαρσίου κύματος ARFI
 •  Υπερηχοτομογράφος  3D shear wave ελαστογραφίας AIXPLORER της SUPERSONIC IMAGING
 •  Τρισδιάστατο σύστημα μέτρησης οστικής πυκνότητας DISCOVERY A της HOLOGIC

 

 

Ο ακτινοδιαγνωστής κος Κων/νος Ηλιόπουλος δημιούργησε ένα μοντέρνο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο με υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό...

Περισσότερα

Στο πλαίσιο αυτό εγκατέστησε την ολοκληρωμένη λύση RIS/PACS της Medisin με στόχο την πλήρη οργάνωση καθώς και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου.

Ετσι το σύστημα RIS/PACS υποστηρίζει:

 1. Ψηφιακός Μαστογράφoς DIMENSIONS με τεχνική Τομοσύνθεσης της Hologic
 2. Υπερηχοτομογράφος 3D shear wave ελαστογραφίας AIXPLORER της Supersonic Imaging
 3. Υπερηχοτομογράφος Logic S8  της General Electric
 4. Τρισδιάστατο σύστημα μέτρησης οστικής πυκνότητας DISCOVERY A της Hologic
 5. VGI Dental Scan
 6. Σταθμός εργασίας DICOM Synedra View Professional με οθόνη ΕΙΖΟ RX340
 7. Ψηφιακός Ορθοπαντογράφος Kodak Trophy
 8. Σύστημα ψηφιοποίησης CR Kodak Elite

 

 

 

Δερβενακίων 30 & Υγείας, 15351, Παλλήνη, Αττική
Τ: +30 210 6665044 | E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  linkedin